Pages

Friday, July 29, 2011

Beast = Fiction



Ajik nan nol itchi mothago modungol da mitchi mothago
Iroke nol bonaeji mothago onuldo

Dashi manduro bolge uri iyagi kkunaji anke aju ginagin
Salgachul pago sumyo dunun sangshilgamun jamshi mudo dulge
Saero sso naeryoga shijagun haengbokhage utgo innun nowa na
Niga nal ttonaji mothage baegyongun chulguga omnun jobun bang an

Amurochi anke nege kisuhago dalkhomhan noye gyotul ttonagajil mothae
Uri kkuchiranungon opso

Iroke nan tto (Fiction in Fiction)
Itchi mothago (Fiction in Fiction)
Nae gasum soge kkunaji anul iyagil ssugo isso
Nol butjabulge (Fiction in Fiction)
Nochi anulge (Fiction in Fiction in Fiction)
Kkunaji anun nowa naye iyagi sogeso onuldo in Fiction

Jigum yogin haengbokhan iyagidul bakke opso
Nomu haengbokhan uri dulmane iyagiga iroke (hyonshilgwanun daruge)
Sso isso jomjom chaewojigo isso

Nonun nayegero dallyowaso angigo
Pum ane angin norul nanun joldae nochi mothae
Uri kkuchiranungon opso
[| From: http://www.elyrics.net/read/b/beast-lyrics/fiction-lyrics.html |]

Iroke nan tto (Fiction in Fiction)
Itchi mothago (Fiction in Fiction)
Nae gasum soge kkunaji anul iyagil ssugo isso
Nol butjabulge (Fiction in Fiction)
Nochi anulge (Fiction in Fiction in Fiction)
Kkunaji anun nowa naye iyagi sogeso onuldo in Fiction

Dashi hanbon do malhajiman
Jigum nonun nae yope ittago guroke mitgo isso nan (hajiman Fiction)

Nan mokjogul iroborin jakka isosore
Kkuchun ottoke mamuri jioya hae
Saranghae saranghae saranghae saranghae ise guljaman sso
Naeryoga mudyojin pen nunmullo ollukjin nalgun jongi wiro
Haengbokhal sudo sulpul sudo opso iiyaginun

Jigum nan nomunado haengbokhan saenggage iyagirul ssujiman
Modunge baraemil ppunirago yojoni

Nan haengbokhan gol (Fiction in Fiction in Fiction)
Uri hamkke ingol (Fiction in Fiction in Fiction)
Ije shijak ingol (Fiction in Fiction in Fiction)
Kkuchun omnun gol (Fiction in Fiction in Fiction)

Sunday, July 24, 2011

Kalau nak budak2 hantar nota+latihan,

1) lekat sticker comel2 lepas tanda nota @ latihan. antara reaksi mereka

"cikgu, bagi ke?"
"cikgu, bagi la 2 kat saya"
___________________________
"tak la. kamu kene bayar. 20 sen satu."
"hantar la buku 2 kali"




2) tulis kata2 hikmat n power lepas tanda buku. kalau boleh cucuk sikit dorg dengan cara panggil nama dorg dgn pgglan Dr, Prof atau Dato'..




3) cikgu pegang buku dorg. ada kelas cikgu bawa. sebelum kelas tamat kene kutip. cara ni perlukan tangan yang kuat.




p/s : semoga berjaya

Tuesday, July 19, 2011

10

65 to 75
maknanya beza adalah 10!!
wah...

10 markah buat budak2 yang kurang bertuah berebut2....mereka mungkin 10 markah lagi nak A, 10 markah lagi nak B, ataupun 10 markah lagi nak lulus!!!

kalo la aku boleh bagi 10 tu kat budak2 tu, bestnye....



p/s : stress....

Wednesday, July 13, 2011

.....2


awat xdok mood sejak 2 menjak ni.
nok ngajo rase maleh.
nok borok rase maleh.
rae mcm ade mende xcukop je.
pendek kate malehhhh memanjang




p/s : kromosom siap, nak buat periodic table pulak...

Tuesday, July 12, 2011

Chromosomes

2 hari punya kerja



chromosomes
pandangan atas





chromosomes
pandangan tak berapa nak sisi





p/s: akhirnya jumpa kerja yg boleh buat kalau tensen.. wehuuu!!

Monday, July 11, 2011

Ter'accident'

Dalam exam tak boleh campur2 bahasa mcm tajuk kat atas... SALAH
Tapi ni bukan exam. jauh sekali ade cikgu2 yang nak check tatabahasa.

masuk ke topik sebenar

Ahad [pagi]

satu family balik kampung. nak kemas2 rumah, angkat2 barang n etc.. mmg penat + berpeluh sakan. almaklum, lama tak senam. naik 3 buah kereta [CCN,CCN,CCH].. aku x jamah nasik langsung.. konon perut kebal giler.

Ahad [petang 1]

CCH @ tuan puan besar balik dulu dr CCN n CCN. kami kemas2 lagi.... lagi sekali, nasik x dijamah. tibai air je byk... tak lama lepas tu CCN satuempatsatu balik pulak.. aku merangkap CCN empatkosongempat balik lambat sikit... sedap betul lelap mata. first time jadi boss duduk belakang...

Ahad [petang 2]

belom sempat masuk rumah, si Ngah n si Long inform yang tuan besar accident. 3 buah kereta.... tuan besar call time tu tgh dlm CCHnye yang kemek depan... ADUH, ADUH..

aku tarik nafas. berderau darah.

berpeluang ke tempat kejadian. jeruk bersepai merata atas jalan. tak dapat dikenalpasti jenis jeruk peruk berkenaan. aku jalan terus ke CCH + HILUX yang masing2 kemek depan lepas parking kereta di bahu jalan. aku toleh kiri, nampak kereta merah dlm longkang besar. Terus capai barang dari puan besar n Si Ngah bawak ke kereta aku nun jauh kat belakang. aku nampak mate depa merah.. terdengar ada yang kata sorang meninggal, yang kereta dalam longkang tu...

simpan barang, terus ke HPekan. ramainye orang kat luar hospital. aku igt depa dtg utk pesakit lain, rupanya untuk tuan besar.. ramai.. Terus masuk dalam HPekan, tapi tetiba spoil mood sekejap...

bla..bla...bla...

kereta merah @ ezora dinaiki oelh seorang ibu n seorang anak perempuannya 5 tahun. si ibu meninggal, manakala anaknya cedera. kalau tak silap patah tangan n kaki. die tak nangis pun, just terkebil2 tgok orang lalu lalang. orang selimutkan die. die maybe tak tahu lagi yang maknye dah tiada. tak lama lepas tu, seorang askar masuk. tak pasti ayah die atau bukan. maybe



-al-fatihah-
buat si ibu yang merangkap bekas anak murid tuan besar




hilux dengan serpihan ezora yg melekat


Ahad [malam]

dari sn , aku kene teman si asben Long ke pejabat polis, tgok CCH kemek. kalo aku tak ikut, sape nak bwk kete aku nnt kalu die amik kete die kat T Impiana...yang pasti CCH mmg kemek habis depan...

so, tuan besar kene rehat kat rumah. sakit leher, sakit dada kene airbag




p/s : dalam mythbuster, dorang pernah buat eksperiment pasal airbag.. boleh tergeliat, terputus n etc jari kalo salah pegang stereng time airbag keluar...

Friday, July 8, 2011

Emo 2


nok koi kekoh sekor2 ke??


hari-hari nok kene maroh. Tok larat dah weyh. Tok boleh ke kalo satu ari aok perangai molek2 sikit. Masok kelas, kene maroh dulu. Masok kelas kene jerit dulu. abis spoil mood nok ngajor je. nok Dibiorkan, aok2 sume nok PMR doh taun ni. Dah besor, bknnye budok kecik nok kene jerit2. Takdok kesedaran sivik !!!



baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad mood


ke, aok nok kene salotape mulut aok... pilih aok nok hok mane....






Tuesday, July 5, 2011

Manuk pansuh

masakan sarawak yang dimasak dalam buluh
budak2 PKBM buat

bahan
buluh lemang, ayam, bawang putih[3], bawang merah[3], cili besar [1], serai, garam, perasa, air

cara penyediaan
sediakan bara api. buluh dibasuh
ayam potong kecil2
bawang putih + merah + cili ditumbuk
ayam+bahan2 yang ditumbuk+garan+perasa+peram sekejap
masuk ayam perap dalam buluh. letak serai. letak air
kite bako je....



p/s : tak sempat tangkap gambor... bizi la konon. pinjam gambar org...tp lupe nk link...huhu

Beribu sesalan - Jac, Shila, Ning


Ku susuri malam ini.........Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang.........Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu.........Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu.........Tidak ku temu suaramu


Kekasihku di jalanan yang berliku.........Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu.........Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi.........Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku.........Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu.........Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi.........Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji.........Dimungkiri.........Dimungkiri

Sia-sia ku.........Mencintaimu
Setia padamu.........Percayakanmu

Sebak dadaku.........Retak hatiku
Luka jiwaku.........Dihiris pilu

Sia-siaku.........Mencintaimu
Setia padamu.........Percayakanmu

Sebak dadaku.........Retak hatiku
Luka jiwaku.........Dihiris pilu

Beribu sesalanku



p/s : menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tidak berguna
terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata padan muka!!!

Sunday, July 3, 2011

.....


.p.l.a.i.n.
k.o.s.o.n.g



mata, tangan, telinga, lidah tengah buat kerja
mulut diam
emosi tetap pd koordinat (0,0)

p/s : bosan. rindu pada cuti, time ramai2 kat rumah..