Pages

Sunday, September 25, 2011

Si Perlu vs Si Mahu

pada satu hari, si perlu dan si nafsu dapat tahu handphone setahun jagung S ada masalah sakit jiwa yang kronik.

si perlu : nak dibiarkan handphone rosak, tak boleh jugak. banyak benda nak kena setel dgn benda tu. Org lain dah bising, susah nak kontek S. Susahkan org je. Tak boleh jadi ni. kena keluar ASB.

si mahu : keluar banyak sikit la.. lagipun isnin nak gi Bentong. nak keluar RM ****

si perlu : abah suruh ke kedai yang lagi satu. banyak pilihan. cari yang RM500 ke bawah dah la... erm, ada 3 target tapi 1 je bawah RM500, yang 2 lagi lebih bajet.

si mahu : ala.. yang 2 tu best sikit. nampak eksklusif je. yang bawah bajet tu panjang sangat. tak best. ambil yang ni la. kak, yang hitam ada x..... nak cover skali... skrin kasi tampal cover yang lain.

si perlu : tapi lebih bajet ni. dah lebih RM **.

si mahu : tak pe. tadi keluar banyak duit ken.. boleh cover


lalu S dapat handphone same kaler dengan laptopnye walaupun S tak berape suka PINK!!


sebelum dan selepas pakai baju biru... kasi cover pink kaler.



p/s : kebetulan atau tidak kalau 2 kali handphone dan laptop rosak pada waktu yang sama. kesannya, poket jadi kosong


Thursday, September 22, 2011

Keluar sekolah

pagi tadi koi ade taklimat induksi
bahan dah dapat, tugasan individu dah dapat
koi balik sekolah
banyak hal lagi nak setelkan

koi masuk pejabat
koi cari GPK koko
die dah balik rupenya.
koi toleh belakang bile koi dengar ade org panggil
pengetua rupenya

cikgu jumpa GPK pentadbiran kalau dia ade skrg
die dah balik puan
ye ke, nanti cikgu kena ke kursus tukar option
ha??

air muka dah berubah dah

bile tu puan. saya tak kisah pun, lagipun da 2 tahun ajar sejarah
(nyesal cakap macam ni, bile pikir2 koi rase rugi pilak tukar option. penat koi study 4 tahun nak dpt title sains n pendidikan sains)
3 oktober. 2 bulan
hah??

saya ade induksi puan, 18 okt sampai 20 okt
nanti sy cuba tanya blh tak cikgu skip 3 hari tu

haih, nak jgk ak p ke???

bile mase koi nak siapkan assignment induksi koi??

p/s : nak kene mengadap die besok!!

Sunday, September 18, 2011

Check the list

20 sept = meeting post motem PMR ( balik pukul 6 la jawabnye)
21 sept = kelas pecutan akhir PMR sejarah (2.45-4.45)
23 sept = kelas pecutan akhir form 3 Sains (3.30-5.30,9.00-11.00)
26-28 sept = kem 1 murid 1 sukan (air tenang resort, janda baik,bentong)
30 sept - 2 oct = paintball kebangsaan (seremban, n9)


p/s : lotih koi kalau camni, tapi takyoh masok keleh mggu depan. ari kamis je masok. minta mc ok gak... ngeh3

OZ SHOW

HENTIKAN KETAGIHAN GARAM 28 HARI

1. kenalpasti yg mana ad garam. DETOX
2. kurangkan pengambilan garam
3. cari pengganti garam. garlic, nutmeg, jintan putih etc
4. beware of hidden salt


JANGKITAN YIS

eksperimen
masuk yis dlm air. kacau. letak dlm hidrogen perokside.

punca
antibiotik (bakteria baik akan terhapus sama)
birth control

boleh elakkan dengan makan dadih

FESYEN

jeans ketat = peha ditekan, saraf ditekan, kebas...
lubang subang =membesar kalau subang terlalu berat. so, kalau berat 0.5 auns, jgn pakai
kasut tirus = letakkan pad utk elakkan jari bersilang.

Aiskrim berperisa


bahan-bahan

coffeemate
susu berperisa coklat@strawberry@etc yang anda suka

sukatan ikut suka anda. ada yang buat 2.5 cawan coffeemate + 2.5 cawan susu. kalau nak sikit je hasil dia, makan kurangkan kuantiti

cara-cara

1. sukat bahan ikut yang anda nak
2. campurkan dalam mixer @ blender bebas daripada penggunaan lada
3. putar a.k.a blender sehingga sebati
4. simpan 2 jam dalam peti sejuk
5. keluarkan dan putar a.k.a blender semula sehingga campuran naik sedikit
6. simpan semula. then boleh lah melantak






p/s : ....

Sambutan Hari Malaysia

Khamis 15 Sept 2011
Dewan Semarak

Aku datang sekolah macam biasa. Al maklum, aku ni skema. Hari tu, perasaan lain macam sikit. Ada sikit happy juga. WHY??
'Tomorrow cuti maaa...'

perhatian kepada semua guru kelas, anda dikehendaki untuk masuk ke dalam kelas untuk mengambil kedatangan dan mengiringi pelajar kelas anda ke dewan

nasib baik bukan guru kelas. boleh la duduk lama sikit kat bilik ni... Hari ni kami rancak berborak. Tak mengajar hari ni, agipun esok cuti. Of course la happy.

assalamualaikum, turun dewan ye..

erm...ok kak. sambung lagi borak 30 saat. then baru turun dewan. Lor, tak ramai lagi cikgu2nye.. it's okay..


depa ni kira tak tahu malu dari segi positif. bagus



Sambutan tak semeriah masa aku sekolah dulu2. kalau dulu, boleh dikatakan 80% budak yang buat. dari hiasan dewan, beli hadiah, n etc. best dan meriah. tapi, tak boleh la nak banding dengan sekarang. tahap budak lain. tahap sekolah pun lain. Ala kadar je. tapi part yang tacing adalah part akhir. menyanyi lagu warisan da 1 Malaysia versi Lim Kok Wing. Bukan apa, teringat masa PLKN tahun lepas je hehehehe


nak upload gambar PLKN tapi semua dah pindah dalam cd..


p/s : berlaku kejadian lebih emosi dalam sesi post motem aktiviti antara cikgu2. aku cuba jadi yang lebih baik.

Gaji

akhir bulan = hari orang kaya sekejap

boleh semak kekayaan anda di sini


p/s : mmg dasar orang tak prihatin. dah setahun berlalu br nak daftar e-penyata....TT-TT

Thursday, September 15, 2011

Kestabilan

Kestabilan dipengaruhi oleh pusat graviti objek dan luas tapak objek.

1) semakin rendah pusat graviti, semakin stabil objek tersebut
2) semakin luas tapak objek, semakin stabil objek tersebut






Wednesday, September 14, 2011

Sudah-sudah la tu

bila sampai masa dah serabut otak,
jadual mengajar terlampau pack macam sardin dalam tin
kau ingat aku ada masa nak layan kau sorang
kau tak nampak ada lagi berpuluh manusia sebelah kiri kanan kau
apa kau dah buta mata

"buta mata, tak nampak jalan di dunia,kerana tidak nampak cahaya"

apa kau ni
kau bukan budak sekolah tadika
please behave yourself
kau dah besar
dah boleh jadi mak bapak orang

"tidak tahu kemana harus dituju,ke hilir atau ke hulu"

please la kau
tobat la cepat-cepat
jangan sampai aku buat bodoh je kat kau



p/s : aku nak minta maaf kat kau sebab tercubit, terjerit dan terkeluar ayat-ayat taik dari mulut aku walaupun aku tahu kau tak baca pun apa yg aku tulis. Selamat Hari Malaysia

Sunday, September 11, 2011

Rela dalam terpaksa

raya! raya!  sakan keluar duit. 
bukan nak bagi duit raya tapi belanja diri sendiri.
keperluan, bukan kemahuan.
ye ke??

1) si Lappy... memang teruk dia merajuk. dah tak makan pujuk dah. RM1600 selepas men'trade in' acer.

goodbye!!  T-T
welcome !



 2) Si Tikus : keperluan 40% kemahuan 60%. RM30



3) Si Modem : ingatkan boleh online guna modem lama. tak support pulak dah. urgent nak guna. tokei suggest modem CSL RM150