Pages

Wednesday, November 30, 2011

Pemenangnya adalah...

penulis telah mengadakan contest secara senyap
tajuk contest tersebut adalah

"gambar paling menggedikkan"

mood : rindulah pulok....

dan pemenangnya adalah......



p/s: antara gambar yang di'like' penulis

Tuesday, November 29, 2011

Tutorial : felt rose

nama bunga : ros
rujukan : youtube
cara-cara :

1. sediakan potongan felt seperti di bawah



2. potong felt seperti di bawah



3. ambil bahagian hujung untuk memulakan proses menggulung



4. boleh mula gulung dari hujung......


5. gulung lagi sampai habis



6. bahagian paling akhir jangan digulung sama



7. letak gam UHU atau ape2 jenis gam yang kuat pada bahagian paling akhir



8. tampal pada buntut ros tadi



9. inilah hasilnya



Bunga ros


material = felt
hasil = bunga ros


brooch [nak pakai besok ngeh4]



tak tau nak letak mane, so letak dalam kereta..

Sunday, November 27, 2011

13 tahun kemudian


mula-mula masuk sekolah rendah kat selancar 2 sampai pertengahan darjah 6. pastu pindah pulak ke tanjung gemok T_T. lepas UPSR dapat pulak ke sukan komanwel (wakil sekolah, satu sekolah seorang saje.). agak2 mesti ade member sekolah yang jeles pd si budak baru ni kuang3... sorry...


tak berape nak igt ni mase darjah berape... kelas kedua @ Neptune di SKSD. ni je gambar yang ade dlm simpanan. yang lain missing in action. budak2 kelas dengan ust Faridah, Cikg Tengku n Teacher Azura...


tak merancang sebenarnye nak ke kenduri Nadia di Felda Chini 5. tapi tetiba dapat telefon bunyi. igtkan sape.. cadang malas nak angkat coz kadang2 ade je org call nak suruh buat kerja kt sekolah, almaklum orang dekat. [ni kira kes malas la ni]

on the way.follow kereta mereka


2 pasang pengantin.. songket coklat si kakak, songket kuning is our member!!


well, after 13 years... dorang kate muka still sama macam dulu.... ye la kot. kami tak buat plastic surgery...

MI : aikk.. dalam FB muka gelap....
NA:wah, sekarang ak dah putih [dalam hati jer]


segan nak snap banyak2... lagipun sekarang macam dah takde nafsu nak snap gambar banyak2 macam mase study dulu2

kononye nak terus ke tasik Chini... nasib tak menyebelahi coz hujan lebat...


balik lalu di Pekan... terserempak encik lembu bersiar2


p/s: 3hb 3, 10hb 3, 17hb 3.... kenduri SA, MI, A ....... tempah tarikh selang seminggu.kalau takde aral melintang, boleh la ke sana.....

Friday, November 25, 2011

Dia datang lagi!! 2


bosan lagi
so conteng lagi
kali ni hidung terlebih panjang la pulok...

Boooo....san

cuti sekolah kali ni aku rasa bosan.
malas pulak tu nak berfelting.
so, sebagai penyelesaian, aktiviti hari ni adalah menukar layout@template blog walaupun tak diupdate@komen
malas.

Dia datang lagi!!


setelah berkurun lama tak conteng-conteng, tetiba semalam tangan sudah gatai

hasilnya:

muka perempuan yang senget bersama-sama mulutnya yang terlebih besar sudah. bila mulut besar, mesti gigi jugak besar...

Monday, November 21, 2011

Ibu emas sukan SEA


memang berdebar tengok bola semalam
120 minit + tendangan penalti 5 biji 1 kumpulan
suspen