Pages

Thursday, December 22, 2011

Result PMR dah keluar!!

2001 :
semua ujian dari bulan 1 sampai percubaan, tak pernah cemerlang, gemilang, terbilang.. mana taknye, dalam kelas tiduuuur aje. dah nak PMR mula stress. time amik result, just guna SMS. telefon sekolah asik busy je. first time mesej direply. tak caye.. typing error kot mesej tu.. start dari pukul 10 try telefon sekolah. x dapat. jam 11 try, tak dapat jugak. ulang alik ke telefon memanjang. petang dalam jam 2 lebih, try telefon. dapat..


tak percaye.. telefon sekali lagi.. betul ke??? tak caya telefon lagi.. alhamdulillah

dulu subjek yang selalu kantoi KH dan Sejarah.. ye Sejarah [sekarang ajar sejarah kui3]
aku lah muka yang selalu kena rotan + denda buat lagu sejarah [nasib baik cikgu lupe hehehe. tak sempat nyanyi pon]


sepuluh tahun kemudian

2011 :
sehari sebelum,plan nak datang sekolah. almaklum, tahun lepas kena sound sikit. duduk dekat dengan sekolah, tapi tak dtg sekolah tolong uruskan result. nasib baik ade reason. pergi sekolah adik, amik result pmr die.. last2 minit, sekolah telefon suruh datang petang 22hb 12, taklimat sbpa. hancur berkecai hasrat murni nak tolong. berserah je la. tambah pulak 22hb 12 pagi hujan lebat [seharian tak berhenti], lemau le jawabnye. malas.... just datang petang utk taklimat.




mind dah ready nak kena perli. amazing, tak kena pon dengar taklimat dengan suka hati.


"alamak, ramai pulak yg fail, mcm mane nak jwb dengan lady boss ni"
"cikgu, subjek BI macam mane? menaik ke menurun resultnye?"
"fuh, lega. sikit je yg fail. peratus pon naik."


anyway, gundah gulana sikit pasal result sejarah anak murid ni. ajar 2 kelas, dua2 kelas last. risau... dlm meeting, duduk sebelah sup dalaman [die ad semua analisis pmr 2011]..

dup dap
dup dap

suke3...
tahun ni punya result sejarah naik

memang ade yang tak pass tapi majoriti pelajar yang 'hilang' dalam hampir semua waktu P&P. nak buat macam mana. benda dah lepas.


p/s : jangan tiru perangai makhluk di atas... kerja biar ikhlas

No comments: