Pages

Sunday, September 25, 2011

Si Perlu vs Si Mahu

pada satu hari, si perlu dan si nafsu dapat tahu handphone setahun jagung S ada masalah sakit jiwa yang kronik.

si perlu : nak dibiarkan handphone rosak, tak boleh jugak. banyak benda nak kena setel dgn benda tu. Org lain dah bising, susah nak kontek S. Susahkan org je. Tak boleh jadi ni. kena keluar ASB.

si mahu : keluar banyak sikit la.. lagipun isnin nak gi Bentong. nak keluar RM ****

si perlu : abah suruh ke kedai yang lagi satu. banyak pilihan. cari yang RM500 ke bawah dah la... erm, ada 3 target tapi 1 je bawah RM500, yang 2 lagi lebih bajet.

si mahu : ala.. yang 2 tu best sikit. nampak eksklusif je. yang bawah bajet tu panjang sangat. tak best. ambil yang ni la. kak, yang hitam ada x..... nak cover skali... skrin kasi tampal cover yang lain.

si perlu : tapi lebih bajet ni. dah lebih RM **.

si mahu : tak pe. tadi keluar banyak duit ken.. boleh cover


lalu S dapat handphone same kaler dengan laptopnye walaupun S tak berape suka PINK!!


sebelum dan selepas pakai baju biru... kasi cover pink kaler.



p/s : kebetulan atau tidak kalau 2 kali handphone dan laptop rosak pada waktu yang sama. kesannya, poket jadi kosong


No comments: